BINGOSHOW INSTRUCTIEPAGINA

Welkom bij de DJ Kelvin online muziek bingoshow!
Op deze pagina vind je alles wat je als deelnemer moet weten over de bingoshow. Lees de pagina voor aanvang goed door. Je vindt hier de omschrijving hoe wij de online bingo doen en algemene info & tips!

 

Online videocall
Vooraf krijgt de organisator een link door van een geplande online meeting. Via Microsoft Teams kom je in een online virtuele samenkomst met de andere deelnemers en de muziek bingo studio. 
Zorg vooraf dat Microsoft Teams is geïnstalleerd, de chat functie aanstaat- en je geluid + camera werkt op jouw laptop/computer. Je kunt Microsoft Teams ook in de internet browser gebruiken, echter raden wij dit niet aan. Dit werkt niet altijd even stabiel.
Microsoft Teams installeren voor laptop/destop --> Download HIER vooraf deze software. 
Installeer dit dus op je computer mocht je nog geen Microsoft Teams hebben.
Teams voor telefoon/tablet --> We raden aan deel te nemen via een laptop of vaste computer. Een telefoon heeft klein beeld, en op een tablet werken niet altijd alle functies (chat, alle deelnemers in beeld etc.)

 

Bingokaart
De link van de online bingokaart sturen we in de chat wanneer alle deelnemers aanwezig zijn in de Microsoft Teams meeting.
Wanneer je klikt op deze link opent er een nieuw venster. Voer hier jouw naam in en druk op Generate Card. Nu ben je klaar en heb jij een unieke Bingo kaart! 

Maar hoe werkt het? Je weet ongetwijfeld hoe een traditionele bingo werkt. Bij onze muziekbingo zijn de getallen op de bingokaart echter vervangen door artiesten, en streep je een artiest af (klik op het vakje) als er een nummer wordt gedraaid van die artiest. Tijdens de show wordt aangegeven waar we op dat moment om spelen (bovenste rij, volle kaart etc.). 

 

Hoe maak ik het zo comfortabel mogelijk?
Door de organisator word je uitgenodigd voor de virtuele samenkomst met je andere deelnemers, deze link is vooraf door ons gestuurd naar de organisator. Zodat je samen kan zingen, borrelen en lachen. Vergeet daarbij vooral niet je beeld en geluid aan te zetten: dit wil je niet missen!!


LET OP: het is het leukst als je hierbij 2 schermen tot je beschikking hebt. 1 voor de online meeting + 1 voor de bingokaart. Gebruik een smartphone of tablet als tweede scherm, als je niet 2 monitoren of een laptop + losse monitor hebt. Tip: zet de Bingokaart op je kleinste scherm, zodat je zoveel mogelijk deelnemers ziet op het grote scherm. 

Ervaar je problemen met het geluid? Het kan zijn dat dit komt doordat je communicatietool het geluid van de studio teveel oppikt. Zet in dat geval het geluid van de microfoon uit, of gebruik een headset/oortjes bij het device waarop je de meeting bekijkt (optimale oplossing). 

Tot slot: pak er een lekker hapje en drankje bij, nu ben je er écht helemaal klaar voor! 


Hulp nodig?

Lukt het je niet om de show te volgen, de bingokaart aan te maken of heb je andere (technische) problemen? Geen paniek, de geplande meeting is een half uur vooraf de show tijd al online zodat je vooraf alles kunt testen en het werkend kunt maken met de hulp van de andere deelnemers of de studio.

Veel plezier!